Tredje varslet och vårdgaranti

I dag har Vårdförbundet presenterat ett tredje varsel som kommer att träda ikraft den 16 maj, om inte förbundet nått ett avtal med Sverige kommuner och landsting (SKL) till dess.

Återigen drabbas Västra Götalandsregionen relativt hårt när Vårdförbundet lägger sitt tredje varsel. I det andra varselet som träder ikraft på måndag 5/5 påverkas i princip hela Alingsås lasarett och Kungälvs sjukhus av konflikten.

I det tredje varselet så är det vid Frölunda specialistsjukhus och Sjukhuset i Lidköping som får de mest omfattande effekterna, men även NU-sjukvården, Södra Älvsborgs sjukhus och Primärvården i Fyrbodal och i Mitten-Älvsborg drabbas i större eller mindre omfattning.

För någon vecka sedan fick vi en riktigt positiv rapport om utvecklingen mot måluppfyllelse av vårdgarantin i Västra Götalandsregionen. Mars månad 2008 var den enskilda månaden som vi tagit störst steg mot en komplett måluppfyllelse. Antalet som väntat för länge på besök eller operation hade minskat med mer än 30% jämfört med ett år tillbaka. Det är fortfarande för många som vi inte har kunnat erbjuda vård inom garantitiderna, och den pågående konflikten med Vårdförbundet gör att mycket tyder på att vi kommer att ta steg tillbaka och inte framåt när vi om några veckor ska summera händelserna i april.

Måste säga att det känns lite surt efter ett målmedvetet och träget arbete med att successivt förbättra tillgängligheten att få ett bakslag av händelser som jag som beslutsfattare inte direkt kan påverka.

Nu är det Valborg, och i morgon blir det Scandinavium där IK Sävehof spelar handbollsfinalen för såväl herrar som damer. Det är inte utan stolthet jag tillhör världens största handbollsklubb, som nu också ska befästa epitetet Sveriges bästa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0