Liberalt sjukvårdsforum

Det blev politiskt arbete för andra lördagen på raken. Förra lördagen deltog jag i en konferens med Astma- och allergiföreningen i västra Västra Götaland och denna lördag blev det fortsättning från fredagen med årets första liberala sjukvårdsforum.

Liberalt sjukvårdsforum kallar vi det när vi samlar folkpartister med sjukvårdsuppdrag i regionen för att gemensamt diskutera aktuella frågor och framtidsfrågor i hälso- och sjukvården. Vi var drygt 25 liberaler som samlades på Bergabo pensionat i Rönnäng på Tjörn.

När man normalt sitter i koalitioner och allianser och diskuterar och förhandlar politik med representanter för andra partier är det alltid skönt att träffa "de egna" för att diskutera. Om det innebär att det blir lugnare diskussioner är dock tveksamt. Vi har ett duktigt och kunnigt gäng sjukvårdspolitiker i regionen, men det är också många starka viljor och tydliga åsikter som ska mötas och brytas.

Huvudtemat för detta sjukvårdsforum var primärvården. Vi fick bland annat besök av Bengt-Göran Olausson som är den som på HSU:s uppdrag håller på att lägga sista handen vid en idéskiss om hur vi ska kunna utveckla primärvården i Västra Götaland till att bli ännu bättre än idag. Den 2 april ska HSU få ta del av den idéskiss som Bengt-Göran med medarbetare håller på att ta fram.

Jag är nyfiken på hur det slutliga förslaget kommer att se ut, och det är min förhoppning om att vi brett över partigränserna kan besluta oss för att ta fram en utvecklingskarta för primärvården i regionen. Det finns ingen viktigare fråga för sjukvården som helhet än att få en väl fungerande primärvård. Den är nyckeln till en totalt sett fungerande sjukvårdsorganisation.

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Har nu länkat från mig till dig, kan alltid hoppas att någon hälsar på. Din sida lägger jag som bokmärke för det finns en hel del matnyttigt här. Väntar också men spänd förväntan på vad som komma skall.

2008-03-11 @ 10:39:13
URL: http://ambeckman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0