Konsten att hinna blogga!

Det har varit lite tunt med inlägg den senaste veckan vilket jag ber trogna läsare för ursäkt om. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Ibland hamnar jag faktiskt i lägen där jag undrar om det egentligen är klokt (eller framför allt hälsosamt) att syssla med hälso- och sjukvårdspolitik.

Då jag inte hann kommentera, analysera eller reflektera över händelser under förra veckan tänkte jag att jag skulle bjuda på förra veckans schema för en ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet. En vecka som gick i förseningens tecken.

Måndag

10.00 Möte i Skövde med SPF i Skaraborg om tillgänglighet och ambulansfrågor, blir tvungen att avvika i förtid för att

11.30 Möte på Kärnsjukhuset i Skövde med sjukhusledning och presidier i hälso- och sjukvårdsnämnderna om vårdgarantifrågor under hösten 2008.

13.00 Studiebesök med fullmäktigegruppen vid Uddevalla sjukhus, och jag lyckades "bara" komma en och en halv timme sent.

17.30 Transport till Vänersborg och gruppmöte med fullmäktigegruppen

Tisdag

Heldag i sammanträde med Regionfullmäktige, inkluderat ett par kortare möten med olika grupper, en rad enskilda samtal och några intervjuer med journalister.

Onsdag

Åter i Vänersborg efter att ha vänt hemma i Partille. Denna gång sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet mellan 09.00 och 14.00. Därefter en presskonferens för att sedan

15.30 återsamla utskottet i form av politisk styrgrupp för VG Primärvård till klockan 20.00 på kvällen.

Torsdag

För fjärde dagen blev det bil till Vänersborg. Denna gång med Pensionärsråd 10.00-12.30 och därefter Brukarsamverkan med handikapporganisationerna 13.00 - 16.30 för att sedan jäkta ner (en halvtimme försenad) närvara vid ett möte på SU i Göteborg om bland annat rikssjukvård i ett par timmar.

Fredag

Första mötet 08.00 på Scandic Crown i Göteborg med sjukhusledningarna för Kungälvs sjukhus, Alingsås lasarett och Frölunda Specialistsjukhus i samma ärende om vårdgarantin som jag tidigare träffat ledningarna för SU, NU-sjukvården, SÄS och SkaS.

09.30 Seminarium om ersättningssystem i vården arrangerat av läkemedelsföretaget Pfizer med bl a Pfizers vd Niklas Prager och Läkemedelsindustriföreningens vd Richard Bergström.

Efter lunch blev det och halvannan timmes intervju med en organisationskonsult kring regionens sjukvårdsledningsorganisation.


Vad vill jag ha sagt med detta?

Att ni får ha respekt för att min kalender har begränsningar och en viss förståelse för att jag inte hann returnera alla samtal under förra veckan, eller från veckan innan. Hoppet finns alltid om att det blir bättre nästa vecka, men f-n trot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0