Första dagen

Idag blev det första riktiga arbetsdagen efter jul och nyår för mig. Lyxigt? Nja, en kraftig förskylning med feber, hemkommen från Kenya, hindrade mig förra veckan från några riktiga arbetsdagar. Däremot en hel del röj i mejlboxen, läsande av handlingar och telefonerande. Så blev det åter måndag och in i de normala veckorutinerna igen, och möjligheten att träffa alla kollegor.

- Möte med HSU-majoriteten
- Underhandssnack med oppositionen
- Två bananer och ett gäng vindruvor till lunch
- Möte med RS-majoriteten
- Möte med styrgruppen för regiongemensam kvalitets- och verksamhetsutveckling
- Avstämningsmöte med hela HSU inför beslut om VG Primärvård vid onsdagens HSU-sammanträde
- Elva telefonsamtal inkl. två lyckade återuppringningar på fyra lämnade meddelande från hela dagen
- Ingen chans att varken hinna kolla mejlboxen eller mejla förrän nu på kvällen

Tja, det känns som att vi är igång igen - och det känns väldigt roligt. Det är också väldigt roligt att vi idag i princip knöt ihop säcken inför beslut om VG Primärvård. Det arbete som vi började med för 20 månader sedan har snart nått fram beslutsmässigt. Det har varit en fantastiskt bra process där sju av fullmäktiges åtta partier har kunnat enas om en vårdvalsmodell för Västra Götaland - VG Primärvård - som ger primärvården chansen att ta den viktiga nyckelrollen i sjukvårdssystemet den behöver ha för ett väl fungerande samlat sjukvårdssystem.

Ett stort tack till alla kollegor i de andra partierna för bra och konstruktiva diskussioner, och ett särskilt stort tack till förvaltningen som hela julhelgen jobbat fram underlag för oss att kunna besluta om. De har bistått med ett ovärderligt arbete för att göra VG Primärvård till Sveriges mest spännande vårdvalsmodell.

Veckan kunde definitivt börjat sämre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0