Sjukvårdstoppen 2008 - del 1

Tidigare i höstas gjorde jag ett försök att spana in i 2008 vid en konferens för alla anställda på regionens hälso- och sjukvårdsavdelning. Resultatet av denna spaning blev en topplista med de 10 frågor som jag både tror och hoppas skall vara i fokus i sjukvården under detta år, men ingen topplista utan frågor som åker ut från listan och "bubblare" som har chansen att ta sig in på Sjukvårdstoppen 2008.

I del 1 presenteras de frågor som åker ut från listan.

Det är inte enkelt att hitta frågor som varit heta, eller i alla fall varma, och som sedan åker ut och helt försvinner från den sjukvårdspolitiska arenan från ett år till ett annat.

Ut från listan 1: Förlängning av den fria barn- och ungdomstandvården

Under 2007 har frågan om en förlänging av den fria barn- och ungdomstandvården med två år i Västra Götalandsregionen tagit ett visst utrymme. Nu är beslut fattade och under nästa år väntar ett genomförande.

Ut från listan 2: Helikopterhangar på Säve

Under flera år så har den bristande arbetsmiljön kring regionens ambulanshelikopter varit påtaglig. Nu är frågan äntligen löst genom ett bygge av en ny helikopterhangar på Säve flygplats.

Ut från listan 3: Ostindiefararen Götheborg

2007 var året när Ostindiefararen återvände till hemmahamnen i Göteborg. Regionen har varit engagerad ekonomiskt för att få projektet i hamn (Sic!), men också med ett sjukvårdsteam under ledning av vår medarbetare Robert Sinclair.

I nästa del av sjukvårdstoppen så listas 2008 år Bubblare - de frågor som inte tagit sig in på min topplista men som mycket väl kan hamna där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0