Söndagssysslor

En söndag för en förtroendevald politiker ägnas allt för ofta till att läsa handlingar och på andra sätt förbereda den kommande veckan. En söndag för en tonårsförälder handlar i mitt fall om att kuska runt mellan handbollshallar och fotbollsplaner.

I dag har jag hunnit allt det och dessutom göra en intervju med Bohuslänningen med anledning av den Vårdgarantirapport som folkpartiet presenterade i slutet av veckan.

Veckan som väntar innehåller både sammanträde med regionstyrelsen (tisdag) och hälso- och sjukvårdsutskottet (onsdag). Därav det myckna läsandet.

Ska väl kanske inte recensera HSU-mötet på onsdag förrän då, men vi har några ärenden på listan som är rätt så symboliska för hur jag vill att HSU ska arbeta med att leda och styra utvecklingen av hälso- och sjukvården i regionen.

Vi har två ärenden som handlar om kvalitetsindikatorer i hälso- och sjukvården. Dels en regional förteckning över kvalitetsindikatorer som vi ska använda oss av för att följa upp sjukvården och ett ärende om regionala måltal kopplat till ett antal av de valda indikatorerna. Detta arbete av analysenheten vid hälso- och sjukvårdsavdelningen är en förutsättning för att vi ska kunna få en kvalitetsdriven utveckling av hälso- och sjukvården i regionen.

De andra två ärendena som är av principiell art handlar också om kvalitetsfrågor, eller specifikt om kvaliteten i hjärtsjukvården respektive njursjukvården. I tidigare jämförelser och uppföljningar har vi noterat inomregionala skillnader mellan regionens olika enheter vad gäller kvaliteten på vården inom dessa områden. I samarbete med de berörda medicinska sektorsråden finns nu förslag om åtgärder för att höja kvaliteten och öka möjligheterna till vård på lika villkor i regionen inom dessa områden.

När man ibland suckar över pappershögen som måste läsas under helgen blir man faktiskt lycklig när det finns goda arbeten som jag med glädje kommer att ställa mig bakom på HSUs sammanträde på onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0