Sjukvårdsdebatten

Det var en liten besvikelse i går eftermiddag när fullmäktiges ordförande bröt sjukvårdsdelen av debatten för dagen, med endast tre talare kvar på talarlistan. Det blev därför omstart idag på morgonen med de sista talarna innan debatten kunde avslutas 09.28.

Omdömet om debatten. Tja, det var väl mer av enskilda "statements" från olika partiföreträdare än någon debatt. Ett par replikskiften bjöds det på, men även de var få. Det väl först i de sista inläggen idag på morgonen som det lite hettade till när vänsterpartiet tog till den ideologiska storsläggan mot VG Primärvård. Som så många andra gånger valde de i debatten av argumentera emot Vårdval Stockholm och inte mot VG Primärvård, som har likheten att de valfrihetsmodeller inom primärvården, men har stora skillnader vad gäller ersättningsmodeller, uppdrag med mera. Det vore trevligt att någon gång också officiellt få höra en vänsterpartist uttala sitt gillande över hur vi har utformat VG Primärvård.

Nu vänter fortsättningen på budgetdebatten med Regional utveckling, Kultur, Miljö, Trafik, Turism med mera innan vi senare i eftermiddag bland annat ska behandla 10 motioner. Det blir nog en mycket lång eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0